Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednica Vlade Azra Jasavić na proslavi 70 godina od dolaska sestara franjevki u Crnu Goru

Objavljeno: 25.09.2016. 00:06 Autor: KABINET POTPREDSJEDNICE VLADE

Potpredsjednica Vlade Azra Jasavić danas je prisustvovala proslavi povodom 70 godina od dolaska sestara franjevki iz Slovenije u Crnu Goru i 50 godina njihovog humanitarnog rada u Petrovcu. Tom prilikom potpredsjednica Jasavić je u svoje lično ime i u ime Vlade Crne Gore čestitala jubilej. Ovo udruženje broji 130 časnih sestara iz regiona, koje službuju i rade u zdravstvenim ustanovama Crne Gore.

„Biti posvećen ljudima, njihovim potrebama, brinuti o njima, olakšati njihovu patnju i bol, rješavati njihove probleme, nesebično dajući najbolji dio sebe, znači biti posvećen univerzalnim vrijednostima koje nas objedinjavaju u jedinstvenoj etičkoj vertikali svih civilzacijskih krugova. Časne sestre franjevačkog reda upravo to rade od prvog dana dolaska u Crnu Goru i Petrovac. Ovih 130 časnih sestara predstavljaju nisku bisera koje krase multietničku Crnu Goru. One su svjetlost našeg svijeta i zato jesu naša snaga”, istakla je Jasavić.

„Spremne da život posvete plemenitim ciljevima, pomirene sa sobom i svijetom koji ih okružuje, spremne da služeći Bogu i ljudima učine što više na sopstvenom duhovnom uzdizanju, čineći svijet boljim, sestre franjevačkog reda zaslužuju posebno poštovanje svakog razumnog građanina Crne Gore“, istakla je Jasavić.

KABINET POTPREDSJEDNICE VLADE 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?