Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Lazović sastao se sa državnim podsekretarom Ministarstva digitalnih poslova Poljske Karolom Okonskim

Objavljeno: 28.09.2016. 00:25 Autor: Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije

Potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije prof. dr Vujica Lazović sastao se u okviru INFOFEST-a sa državnim podsekretarom Ministarstva digitalnih poslova Poljske Karolom Okonskim.

Na sastanku je potpredsjednik Lazović istakao da je Crna Gora dostigla zavidan stepen razvoja informatike i telekomunikacija i po mnogim rješenjima koja se svakodnevno primjenjuju, lider je u regionu. ICT sektor u Crnoj Gori je dobro razvijen i konkurentan je na regionalnom nivou, prije svega zahvaljujući postojanju snažnih telekomunikacionih operatera sa stranim kapitalom. Podsticanje investicija za razvoj fiksnih i mobilnih komunikacionih mreža, kao i valorizacija telekomunikacione infrastrukture u državnom vlasništvu i digitalne dividende zadaci su na kojima se predano radi. Njihova realizacija, garantuje da će sektor elektronskih komunikacija i dalje biti stub razvoja crnogorske ekonomije i značajan segment bruto domaćeg proizvoda (BDP), rekao je potpredsjednik Lazović.

Potpredsjednik Lazović i državni podsekretar Okonski složili su se danas da dvije zemlje imaju odnose na nivou veoma dobrog partnerstva i da postoje veliki potencijali za dalji razvoj saradnje, naročito u oblastima kao što su informacione komunikacione tehnologije, kao i cjelokupne saradnje između dvije države.

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?