Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Šef Misije Crne Gore pri EU Bojan Šarkić predao akreditivna pisma predsjedniku Evropskog savjeta Donaldu Tusku

Objavljeno: 28.09.2016. 00:47 Autor: MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA I EVROPSKIH INTEGRACIJA

mvpeiŠef Misije Crne Gore pri EU, ambasador Bojan Šarkić, predao je danas akreditivna pisma predsjedniku Evropskog savjeta Donaldu Tusku.

U razgovoru koji je uslijedio razmijenjena su mišljenja o evropskoj perspektivi Crne Gore i njenom napretku u integracijama.

Ambasador Šarkić je izrazio posebnu zahvalnost predsjedniku Tusku za njegovu ličnu podršku demokratskim stremljenjima Crne Gore, iskazanu i snažnim prijateljskim porukama na svečanoj proslavi desetogodišnjice crnogorske nezavisnosti u Podgorici. S tim u vezi, ukazao je na naporan put koji je Crna Gora prešla, kako u susret nezavisnosti, tako i u periodu nakon obnove, i izrazio očekivanje nastavka podrške evropskih partnera u ostvarivanju naših strateških ciljeva.

Uz razumijevanje aktuelnog trenutka i brojnih izazova sa kojima se već neko vrijeme suočava Evropska unija, ambasador Šarkić je podvukao posvećenost svih crnogorskih institucija marljivom ispunjavaju obaveze iz evropske agende.

Predsjednik Tusk je ocijenio da se radi o značajnom trenutku za Crnu Goru na oba integraciona kolosijeka. Uvažavajući napredak koji je Crna Gora ostvarila u dosadašnjem periodu, izrazio je očekivanje da je veliko finale evropskog puta blizu. U tom kontekstu, podvukao je da je Crna Gora najbolje pripremljena zemlja među kandidatima u integracionom procesu koji je veoma zahtjevan.

Predsjednik Evropskog savjeta je dodao da Crna Gora može da računa na njegovu ličnu podršku, te da je klub njenih prijatelja u Briselu veoma širok.

MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA I EVROPSKIH INTEGRACIJA

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?