Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Lazović sastao se sa direktorom Biroa za razvoj Međunarodne unije za telekomunikacije Brahimom Sanouom

Objavljeno: 28.09.2016. 19:36 Autor: Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću 
  
             
Potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije prof.dr Vujica Lazović sastao se danas sa direktorom Biroa za razvoj Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU) Brahimom Sanouom povodom Nacionalne tačke razmjene internet saobraćaja (MIXP) u Podgorici.

Potpredsjednik Lazović je istakao da je studija izvodljivosti uspostavljanja Nacionalne tačke razmjene internet saobraćaja (MIXP-a) u Crnoj Gori, pokazala da je to neophodan alat za pospješivanje razvoja internet servisa, snižavanje cijena usluga interneta, rasterećivanje linkova za globalni pristup internetu, poboljšavanje kvaliteta usluge pristupa internetu i sigurnosti komunikacija, kako u pogledu zaštite ličnih podataka, tako i u pogledu bezbjednosti mreže, za povećanje efikasnosti biznisa i privređivanja. Veoma je važno da jedna zemlja ima uspostavljenu Nacionalnu tačku razmjene internet saobraćaja, što smo, u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore, tj. njegovim Centrom informacionog sistema, Agencijom za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, kao i uz pomoć Telenora i Crnogorskog Telekoma, a uz veliku pomoć inostranog partnera Međunarodne unije za telekomunikacije i uspjeli da realizujemo. Na taj način smo napravili korak dalje ka postizanju unaprijed zacrtanih ciljeva, rekao je potpredsjednik Lazović.

Potpredsjednik Lazović i direktor Sanou obišli su prostorije MIXP-a i istakli spremnost za nastavak i unapređenje saradnje Ministarstva za informacino društvo i telekomunikacije, Univerziteta Crne Gore i nacionalne ICT zajednice sa Međunarodnom unijom za telekomunikacije (ITU). 

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?