Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

I u Kotoru šanse za razvoj poljoprivrede

Objavljeno: 28.09.2016. 21:07 Autor: Služba za odnose s javnošću
Služba za odnose s javnošćuU organizaciji Opštine Kotor, na inicijativu njenog predsjednika, dr Aleksandra Stjepčevića, u mjesnoj zajednici Nalježići u Grblju organizovana je tribina na kojoj su govorili potpredsjednik Vlade Crne Gore Petar Ivanović, predsjednik opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević i direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Ivo Magud. Cilj tribine bio je da se u neposrednom kontaktu sa mještanima Grblja razgovara o pitanjama komunalne infrastrukture i razvoja poljoprivrede kao jednog od resursa Grblja. 

"Ja sam izuzetno zadovoljan ovim skupom. Potpredsjednik se odazvao našem pozivu i zato sam jako zahvalan. Na ovom skupu je bilo riječi o ulaganju u infrastrukturu na području Grblja, i mogućim preduslovima za razvoj poljoprivrede”, istakao je predsjednik opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević.

Potredsjednik Vlade Petar Ivanović izrazio je zadovoljstvo zbog prilike da u direktnom kontaktu sa poljoprivrednicima predstavi ono što su budući planovi, i da čuje i razmotri potencijalno nove projekte. "Veoma sam zahvalan gradonačelniku i njegovom timu što je upriličio ovakav susret. Volim direktan kontakt sa poljoprivrednim proizvođačima. Kroz direktan i otvoren razgovor treba razmijeniti mišljenja, čuti nove ideje, nove projekte i prijedloge, posebno u susret koncipiranju agrobudžeta za 2017. godinu. Osnovna ideja večerašnjeg skupa bila je da otvorimo temu dugoročnog razvoja poljoprivrede na prostoru opštine Kotor, posebno u Grblju, i da vidimo koji su to projekti koje treba pogurati, posebno u oblasti vodosnabdijevanja. Čuo sam nekoliko zanimljivih predloga o kojima valja razmisliti. Kada je u pitanju poljoprivredna proizvodnja – fokus razgovora bio je na uzgoju breskvi, paradajza i maslina, kao i na geografskoj zaštiti čuvenog grbaljskog paradajza”, kazao je potpredsjednik. 

Kada je u pitanju vodoprivreda, Ivanović je istakao da ima nekoliko sela koje treba podržati u narednom periodu da bi se postojeći vodovodi stavili u funkciju ili izgradili novi. “Ali, najvažniji dio tribine i ono po čemu je poseban ovaj sastanak, jeste jedan veoma otvoren dijalog. Zato sam zahvalan svim učesnicima tribine na korektnoj i konstruktivnoj razmjeni ideja" istakao je potpredsjednik Vlade. 

Skup u Grblju je bio izuzetno interaktivan. Građani su postavljali pitanja iz njima najvažnijih oblasti, na koja su dobijali direktne odgovore. Zahvalnost zbog prilike da direktno od potpredsjednika Vlade dobiju konkretne odgovore izrazili su i mještani. "Svi smo prijatno iznenađeni izlaganjem gospodina Ivanovića koji izvanredno poznaje problematiku poljoprivrede ne samo u Grblju, nego u kompletnoj Crnoj Gori. Imali smo jedan konstruktivan razgovor i nadam se da će on dati rezultate" kazao je predsjednik mjesne zajednice Radanovići, Perivoje Radanović.

Predsjednik Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Ivo Magud istakao je da će komentari, sugestije i prijedlozi prisutnih građana u značajnoj mjeri definisati razvojne planove Opštine Kotor za narednu godinu, prevashodno one koji se tiču izrade budžeta za narednu godinu, u dijelu poljoprivredne djelatnosti. “S druge strane bilo je značajno definisanje pozicija u programu uređenja prostora za 2017. godinu koje se tiču poboljšanja komunalne infrastrukture - puteva, vodosnadbijevanja, javnih rasvjeta itd." kazao je Magud.

Iz opštine Kotor poručuju da ovaj skup u Grblju neće biti posljednji ovakve vrste. “To samo početak direktne komunikacije sa građanima, a sve u cilju podizanja kvaliteta života u opštini Kotor. Ovakve skupover treba češće organizovati jer interakcija sa građanima daje mnoge ideje vezane za unapređenje kvaliteta života na određenim područjima" zaključio je predsjednik opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević.

Služba za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?