Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade primio predsjednika Odbora direktora Tosjali Holdinga

Objavljeno: 30.09.2016. 20:42 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuPredsjednik Vlade Milo Đukanović primio je predsjednika Odbora direktora Tosjali Holdinga Fuata Tosjalija koji boravi u posjeti Crnoj Gori i nikšićkoj Željezari koja posluje u vlasništvu ove korporacije.

Premijer Đukanović iskazao je zadovoljstvo prilikom za nastavak razgovora i saradnje sa čelnim ljudima kompanije Toščelik, ističući opredijeljenost Vlade da podrži projekte razvoja u Crnoj Gori. Đukanović je podsjetio na razvojni zamajac u Crnoj Gori, izgradnju auto-puta, podmorski kabal, izgradnju drugog bloka Termoelektrane, kao i više turističkih rizorta na primorju i sjeveru. U takvom ambijentu od izuzetnog je značaja i dalji razvoj industrije, očuvanje kapaciteta koji imaju perspektivu i podrška razvoju, kazao je Premijer.

Predsjednik Vlade posebno je istakao važnost valorizacije resursa i očuvanja industrijske kulture u Crnoj Gori. U godini jubileja, 60-oj godišnjici nikšićke Željezare, izuzetan je značaj perspektive te kompanije i Nikšića kao industrijskog centra Crne Gore, kroz povećanje proizvodnje i zaposlenosti na zdravim i realnim osnovama, kazao je Đukanović.

Čelni čovjek Tosjali Holdinga Fuat Tosjali zahvalio je Vladi i Predsjedniku na dosadašnjo podršci, napominjući da su Crna Gora i Željezara izuzetno značajni za njegovu kompaniju. Uprkos negativnim svjetskim trendovima na tržištu, kompanija Tosjali holding uspjela je da očuva radna mjesta, redovno isplati zarade i održi nivo prouzvodnje, kazao je predsjednik odbora direktora. Tosjali je informisao Premijera o planovima za naredne investicije u Željezari pod rukovodstvom novog direktora Erkuta Alkaja, prije svega o proizvodnji i plasmanu legiranih i specijalnih čelika u Tursku i na druga evropska tržišta.

Korporacija Tosjali Holding ima 22 fabrike i oko dvije milijarde eura investicija, nakon čije realizacije očekuje proizvodnju 25 hiljada tona čelika dnevno.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?