Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Milo Đukanović izrazio saučešće povodom smrti Šimona Peresa: Obilježio epohu i ostavio neizbrisiv trag u istoriji

Objavljeno: 30.09.2016. 21:35 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović izrazio je u ime Vlade i u svoje ime najdublje saučešće predsjedniku Vlade Države Izrael Benjaminu Netanjahuu povodom smrti bivšeg izraelskog premijera Šimona Peresa.

„Šimon Peres će ostati upamćen kao jedan od najznačajnijih osnivača i graditelja Države Izrael, državnik koji je obilježio jednu epohu, i ostavio neizbrisiv trag u istoriji svoje zemlje i velikog izraelskog naroda. Tokom svog dugog i časnog života, on se sa jednakim entuzijazmom borio za bezbjednost i razvoj Države Izrael, i za mir na Bliskom istoku, neumorno promovišući ideje multietničnosti, tolerancije i razumijevanja, zašta je zaslužio i Nobelovu nagradu. Moralni principi kojima se rukovodio ostaju kao putokaz u svjetskoj političkoj istoriji“ – navodi se u telegramu saučešća predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića upućenom predsjedniku Vlade Države Izrael Benjaminu Netanjahuu.

Premijer Đukanović u telegramu ističe da mu čni izuzetnu čast to što je imao priliku da upozna predsjednika Peresa, i da s njim razgovara o razvoju i pravcima saradnje između naših prijateljskih naroda i zemalja.

„Sa pijetetom ćemo čuvati uspomenu na ličnost predsjednika Peresa, i na njegove zasluge ne samo za Izrael i region, već za cijeli svijet. Njegovo vizionarstvo i humanizam ostaju kao trajni zavjet novim pokoljenjima u borbi za izgradnju boljeg i pravednijeg svijeta“ – zaključuje se u telegramu saučešća predsjednika Vlade Mila Đukanovića.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?