Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade CG Milo Đukanović čestitao stupanje na dužnost predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću

Objavljeno: 20.10.2016. 22:32 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je u ime Vlade i u svoje ime predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću najiskrenije čestitke i najbolje želje za uspjeh u obavljanju odgovorne dužnosti na koju je juče izabran.

„U godini jubileja – kada Crna Gora obilježava prvu deceniju, a Hrvatska četvrt vijeka nezavisnosti – s pravom možemo biti zadovoljni ostvarenim napretkom naših zemalja, kao i bilateralnim odnosima, koji počivaju na temeljima međusobnog uvažavanja i dobrosusjedske saradnje. Vjerujem da će nova Vlada s Vama na čelu uspjeti da odgovori sve brojnijim izazovima, i da za Hrvatsku dolaze bolji dani, što će pozitivno uticati i na stabilnost cijelog regiona. Mi u Crnoj Gori se posebno radujemo tome, jer smo maksimalno posvećeni integraciji u NATO i EU, gdje nas Hrvatska čeka kao već uvažena članica“ – navodi se u čestitki.

Predsjednik Vlade Crne Gore izrazio je zahvalnost Hrvatskoj za nesebičnu kontinuiranu pomoć u ostvarenju ovih naših strateških ciljeva navodeći da je dodatna potvrda toga konkretna politička i tehnička podrška koju Hrvatska pruža Crnoj Gori u pregovaračkom procesu sa EU, kao i skora ratifikacija Protokola o pristupanju Crne Gore NATO u novom sazivu Hrvatskog sabora.

„Crna Gora i Hrvatska mogu svima u regionu, i u širem okruženju, služiti kao primjer dobrosusjedstva, primjer kako nemili događaji iz nedavne prošlosti, i neka do kraja neriješena pitanja, ne predstavljaju smetnju razvoju najboljih međusobnih odnosa, i izgradnji zajedničke budućnosti u porodici razvijenih demokratskih država. Unaprijed se radujem susretima s Vama, i upućujem poziv da prvom prilikom posjetite Crnu Goru“ – zaključuje se u čestitki predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?