Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje sa 175. sjednice Vlade Crne Gore

Objavljeno: 20.10.2016. 23:25 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Vlada Crne Gore je, na 175. sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, u okviru diskusije na temu akcije otkrivanja i procesuiranja lica za koja postoji osnovana sumnja da su izvršila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, donijela radni zaključak kojim su nadležni državni organi pozvani da u maksimalno kratkom roku, u kojem je to moguće, ovaj predmet profesionalno dovedu do kraja i time obezbijede zaštitu države Crne Gore i njenih nacionalnih interesa.

Predsjednik Vlade je naglasio da će, u skladu sa zakonskim ingerencijama, učiniti sve da ovaj slučaj bude doveden do kraja.

Vlada nije prihvatila predlog ministra unutrašnjih poslova za razrješenje direktora Uprave policije. Usvojen je zaključak Komisije za kadrovska i administrativna pitanja da podneseni predlog ne sadrži nijedan od zakonom propisanih razloga za razrješenje.

Potpredsjednik Vlade Milorad Vujović i ministri Goran Danilović, Budimir Mugoša i Boris Marić glasali su protiv prihvatanja ovog zaključka, dok je ministar Raško Konjević bio uzdržan.

Usvojen je Izvještaj o realizaciji Programa rada Vlade Crne Gore za III kvartal 2016. godine. Tim povodom je ocijenjeno da ukupan procenat realizacije od 80,9 odsto za tri kvartala predstavlja zavidan rezultat, posebno imajući u vidu da je ostvaren u okolnostima održavanja parlamentarnih izbora. U okviru evropske agende, Vlada je usvojila Treći kvartalni izvještaj o realizaciji obaveza iz Programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji za period 2016-2018, kao i Informaciju o završnom mjerilu za zatvaranje pregovora u poglavlju 30 - Vanjski odnosi sa Akcionim planom za preostale pripreme u pogledu usklađivanja zakonodavstva, kao i usklađivanja međunarodnih sporazuma s pravnom tekovinom i poboljšanje administrativnih i kontrolnih kapaciteta da bi se obezbijedila potpuna primjena i sprovođenje pravne tekovine u ovom poglavlju od dana pristupanja.

Usvojen je i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova, čime su se stekli uslovi za zapošljavanje lica koja su završila Policijsku akademiju i stekla uslove za zasnivanje radnog odnosa, u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima. Na sjednici je istaknuto da će zapošljavanje mladih i obrazovanih kadrova značajno doprinijeti podizanju nivoa profesionalnosti i efikasnosti Uprave policije u obezbjeđivanju potpune sigurnosti građana i društva u cjelini, u skladu sa najvišim evropskim standardima.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?