Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Grupa prijatelja Crne Gore u EP čestitala našoj zemlji uspješno sprovedene izbore

Objavljeno: 21.10.2016. 00:06 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Grupa prijatelja Crne Gore u Evropskom parlamentu čestitala je građanima i vlastima naše zemlje na mirnim i dobro sprovedenim parlamentarnim izborima.

„Zadovoljstvo nam je da primjetimo da su prema preliminarnim nalazima Izvještaja OEBS/ODIHR (Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju) parlamentarni izbori sprovedeni u najvećoj mjeri u skladu sa međunarodnim izbornim standardima. Grupa prijatelja Crne Gore u Evropskom parlamentu raduje se formiranju bez zastoja nove vlade koja će biti fokusirana na proces reformi i konsolidaciju vladavine prava. Crnoj Gori je sada potrebno da se pozabavi predstojećim izazovima i mogućnostima“ – navodi se u saopšenju Grupe prijatelja Crne Gore u Evropskom parlamentu koje je potpisao poslanik Ivan Jakovčič.

Na kraju saopštenja koje je upućeno i predjedniku Vlade Crne Gore Milu Đukanoviću navodi se da se od naše zemlje kao države predvodnika evropskih integracija, očekuje da nastavi da postiže dobre rezultate pogotovo dalje reforme povezane sa evropskim integracijama u čemu će, kako se navodi, Crna Gora imati maksimalnu podršku Evropskog parlamenta.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?