Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Reagovanje na programski sadržaj u dnevnom listu „Vijesti“: Vlada se ne „petlja“ već djeluje po Ustavnim nadležnostima

Objavljeno: 21.10.2016. 22:12 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
U vezi sa netačnom interpretacijom u programskom sadržaju objavljenom 21. oktobra 2016. godine u dnevnom listu „Vijesti“ radnog zaključka Vlade Crne Gore donijetog na 175. sjednici Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore radi ispravnog i kompletnog informisanja javnosti saopštava:

U saopštenju sa 175. sjednice Vlade nije korišćen termin „navodno planiranje terorističkih akcija“, kako je to navedeno u pomenutom mediju, već „akcija otkrivanja i procesuiranja lica za koja postoji osnovana sumnja da su izvršila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju“ kako je krivična djela definisao nadležni državni organ.

Netačna interpretacija uz naslov „Vlada se petlja oko terorista“ insinuira da Vlada djelje izvan svoje nadležnosti. Vlada je po Ustavu zadužena da vodi unutrašnju i vanjsku politiku, a pitanje bezbjednosti države je par excellence pitanje unutrašnje politike.

Vlada je, dakle, na osnovu Ustavom propisane nadležnosti, a u skladu sa Članom 22 Uredbe o Vladi utvrdila radnim zaključkom stav o određenom pitanju od značaja za sprovođenje politike i to je precizno saopšteno javnosti.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?