Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio novoimenovanu ambasadorku Francuske Kristin Tudik

Objavljeno: 21.10.2016. 22:16 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Video: Susret predsjednika Vlade Mila Đukanovića sa ambasadorkom Republike Francuske u Crnoj Gori Kristin Tudik - kadrovi
                                                                           
Služba za odnose s javnošću(Podgorica, 21. oktobar 2016.) Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio je danas novoimenovanu ambasadorku Republike Francuske u Crnoj Gori Kristin Tudik (Christine Toudic).

Premijer Đukanović je, u ime Vlade Crne Gore, i u svoje ime, poželio ambasadorki Tudik uspješnu misiju i izrazio zadovoljstvo tradicionalnim vezama između dvije zemlje, čiji su odnosi poslednjih godina dodatno obogaćeni i osavremenjeni, što predstavlja unaprijeđenu platformu za obostranu korisnu saradnju. Zahvalio je na podršci koju Francuska pruža evropskoj i evroatlantskoj perspektivi Crne Gore i regiona, što predstavlja pravi put za učvršćivanje stabilnosti na Balkanu. Povodom nedavno održanih redovnih parlamentarnih izbora, Premijer je između ostalog istakao da Crna Gora nastavlja evropskim putem pune stabilnosti, i da će Vlada koja će uskoro biti formirana, biti maksimalno posvećena ostvarenju strateških spoljnopolitičkih ciljeva, kao i ekonomskom razvoju i reformama na unutrašnjem planu.

Ambasadorka Tudik je zahvalila na prijemu i izrazila zadovoljstvo zbog preuzimanja dužnosti ambasadora Francuske u Crnoj Gori. Saopštila je da je Pristupni protokol o članstvu Crne Gore u NATO usvojen na Savjetu ministara, čime je proces ratifikacije u Francuskoj prošao značajnu fazu i da sada predstoji njegovo usvajanje u Nacionalnoj skupštini. Uputila je čestitke povodom održanih parlamentarnih izbora koji su protekli u mirnoj atmosferi, što je, kako je naglasila, konstatovala i Evropska unija. Izrazila je očekivanje da će ubrzo doći do konstituisanja Skupštine i formiranja Vlade, kako bi se nastavila saradnja u svim oblastima od zajedničkog interesa. Istakla je i spremnost za pružanje konkretne pomoći Crnoj Gori u pregovaračkom procesu sa EU, kao i zainteresovanost za veću zastupljenost francuskog jezika u Crnoj Gori.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
  
Fotografije u većoj rezoluciji i video snimak boljeg kvaliteta možete preuzeti sa FTP servera Vlade CG.
Parametri za pristup:

Link: http://195.66.166.68/upload/USER1
Korisničko ime: VladaCG
Lozinka: VladaCG
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?