Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio ambasadora Švedske Jana Lundina

Objavljeno: 25.10.2016. 20:59 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Video: Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio ambasadora Švedske Jana Lundina - kadrovi
 
Služba za odnose s javnošću(Podgorica, 25. oktobar 2016.) Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio je danas ambasadora Kraljevine Švedske u Crnoj Gori Jana Lundina.

Premijer Đukanović je poželio uspjeh ambasadoru Lundinu na početku njegove misije, i izrazio spremnost Vlade za unapređenje bilateralnih odnosa, u obostranom interesu. Ocijenio je da postoji prostor za dalje snaženje političkog dijaloga, kulturne i poslovne saradnje, kao i saradnje u oblasti vanjskih odnosa. Zahvalio je na podršci koju Švedska pruža Crnoj Gori i zemljama regiona u ostvarivanju njihove evropske perspektive. Naglasio je značaj saradnje u oblasti odbrane i bezbjednosti, kao i interesovanje za razvoj partnerstva u oblasti zaštite i promocije manjinskih prava, i posebno u oblasti obrazovanja, gdje bi transfer švedskog iskustva i ekspertize bio od posebnog značaja za Crnu Goru.

Ambasador Lundin je zahvalio na prijemu i izrazio zadovoljstvo zbog prilike da predstavlja Švedsku u Crnoj Gori i doprinese daljem jačanju ukupne bilateralne saradnje. Istakao je da njegova zemlja nastavlja da podržava evropski put Crne Gore koju želi da vidi, zajedno sa svim drugim zemljama Zapadnog Balkana koje ispunjavaju potrebne uslove, kao punopravnog člana Evropske unije. Ambasador je ocijenio da je vidljiv napredak koji je Crna Gora ostvarila do sada u oblasti pravosuđa i unutrašnjih reformi, uz očekivanje da se takav trend nastavi i u narednom periodu.

Razmijenjena su mišljenja povodom nedavno održanih redovnih parlamentarnih izbora i aktuelnih dešavanja u Crnoj Gori, i u tom kontekstu značaj saradnje sa Srbijom. Premijer je između ostalog istakao da Crna Gora ostaje stabilno na putu evropskih i evroatlantskih integracija i da se očekuje brzo formiranje Vlade koja će biti posvećena realizaciji spoljnopolitičkih ciljeva – članstva u NATO i EU, kao i daljem sprovođenju reformi i dinamiziranju ekonomskog rasta u cilju podizanja kvaliteta života svih građana Crne Gore.
   
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Fotografije u većoj rezoluciji i video snimak boljeg kvaliteta možete preuzeti sa FTP servera Vlade CG.
Parametri za pristup:

Link: http://195.66.166.68/upload/USER1
Korisničko ime: VladaCG
Lozinka: VladaCG

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?