Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Marković razgovarao sa Dirkom Langeom

Služba za odnose s javnošćuPotpredsjednik Vlade Duško Marković primio je danas šefa Odjeljenja za Crnu Goru u Direktoratu Evropske komisije za politiku proširenja Dirka Langea.

Langea su interesovali ostvareni rezultati u oblasti vladavine prava, a razgovaralo se i o kapacitetima i osposobljenosti institucija za sprovođenje izbornog procesa u svijetlu upravo održanih parlamentarnih izbora.

Marković je konstatovao napredak u radu institucija za sprovođenje izbornog procesa. „Osnovni zadatak ovih organa bio je da stvorimo uslove za slobodne i demokratske izbore, a moja ocjena je da postoji neophodni kapacitet u tim institucijama“, istakao je potpredsjednik.

Lange se složio da je sprovođenje izbornih procedura bilo efektnije nego do sada, te da izvještaji velikog broja posmatrača daju za pravo da se pozitivno ocijeni izborni proces.

Potpredsjednik je kazao da se očekuje skoro formiranje nove vlasti za koju postoji stabilna politička većina. „Uvjeren sam da će i buduća Vlada ostvarivati definisane strateške ciljeve na planu evropske integracije Crne Gore, a uložićemo potrebne napore da snažno nastavimo sa rezultatima u oblasti vladavine prava – koja znači stabilnost, slobodu građanina i preduslov za ekonomski napredak zemlje“, saopštio je Marković.

Razgovorima je prisustvovao i šef Delegacije Evropske unije u Podgorici Aivo Orav.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
ZA POLITIČKI SISTEM, UNUTRAŠNJU I VANJSKU POLITIKU

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?