Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana prva sjednica 41. Vlade Crne Gore

Objavljeno: 30.11.2016. 03:27 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Prva sjednica 41. Vlade Crne Gore održana je danas. Predsjedavao je predsjednik Duško Marković. Konstituisana su stalna radna tijela, utvrđeni metod i način rada i imenovani nosioci funkcija u Generalnom sekretarijatu Vlade i Kabinetu predsjednika Vlade.

Na dužnost generalnog sekretara Vlade imenovana je Nataša Pešić, a na dužnost zamjenika generalnog sekretara Nikola Dedeić.

Dragoljub Bulatović imenovan je na dužnost šefa Kabineta predsjednika Vlade, Aleksandar Eraković na dužnost glavnog političkog savjetnika predsjednika Vlade, dok su za savjetnike predsjednika Vlade imenovani Žarko Šturanović, Nina Vujošević i Merima Baković.

Na čelu Komisije za ekonomsku politiku i finansijski sistem biće Milutin Simović, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, dok je Zoran Pažin, potpredsjednik Vlade i ministar pravde, imenovan na dužnost predsjednika Komisije za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku. Predsjednik Komisije za kadrovska i administrativna pitanja je Mevludin Nuhodžić.

Formiranjem stalnih radnih tijela stvoreni su proceduralni uslovi za efikasno pripremanje i donošenje odluka na sjednicama Vlade, koju, kako je naglašeno u diskusiji, na samom početku rada očekuje veliki broj obaveza, među kojima su prioritetno utvrđivanje Predloga zakona o budžetu za 2017. godinu i ispunjavanje zadataka definisanih Programom pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Govoreći o pripremi budžeta premijer je ukazao na potrebu smanjenja budžetskih davanja na konsultantske usluge kao i na svođenje službenih putovanja na najmanju moguću mjeru upozorivši da će lično posebnu pažnju obratiti na rashodnu stranu budžeta.

Predsjednik Vlade Duško Marković upoznao je ministre sa procedurama i načinom rada Vlade i pozvao ih na efikasan rad, kao i na posebno odgovoran odnos prema državnim resursima rekavši da komfor u tom smislu ne može biti dopušten.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?