Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Angela Merkel čestitala Dušku Markoviću izbor za predsjednika Vlade

Objavljeno: 05.12.2016. 22:11 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je čestitku kancelarke Savezne Republike Njemačke dr Angele Merkel povodom stupanja na dužnost.

„Crna Gora je tokom prethodnih godina postigla ključne etape na putu ka evroatlantskoj zajednici vrijednosti. Otvaranje brojnih poglavlja u procesu pristupanja Evropskoj uniji jasno to pokazuje. Takođe, poziv za članstvo u NATO predstavlja uspješan tok prethodne Vlade. Želim da Vas ohrabrim da odlučno nastavite tim putem“ – navodi se u čestitki.

Kancelarka Merkel navodi da su pred Vladom premijera Markovića velika očekivanja ističući da su ključni jačanje vladavine prava i suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala kao i da je i dalje važan konstruktivan dijalog sa opozicijom.

„U ostvarivanju ovog zadatka, Njemačka će Vam rado biti partner“ – zaključuje se u čestitki koju je njemačka savezna kancelarka Angela Merkel uputila predsjedniku Vlade Crne Gore Dušku Markoviću povodom stupanja na dužnost.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?