Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Duško Marković u PKCG: Plaćanje poreza prva, a ne posljednja dužnost privrede

Objavljeno: 20.12.2016. 21:01 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Duško Marković razgovarao je danas u Privrednoj komori Crne Gore sa privrednicima. Redovnom godišnjem sastanku prisustvovali su i resorni potpredsjednici i ministri.

Premijer je rekao privrednicima da ove sastanke vidi kao mogućnost za osvrt na ekonomska kretanja i na urađeno, ali i kao priliku da najviši predstavnici izvršne vlasti čuju iz prve ruke, kako Vlada može doprinijeti poboljšanju ukupnog privrednog ambijenta u državi, ali istovremeno i saopšti domaćoj biznis zajednici šta su Vladina očekivanja u partnerskom odnosu sa privrednicima.

Snimak 1: https://youtu.be/Zghl0acm9wM

 
Predsjednik Vlade je ukazao na to da poštovanje zakona predstavlja značajan doprinos biznisu.

Snimak 2: https://youtu.be/SIH0QR9pC3U

 
Premijer je precizirao da će Vlada partenrstvo graditi isključivo sa urednim platišama poreza.

Govoreći o budžetu za 2017. premijer je rekao da je stav Vlade da nema povećanja poreskih stopa kako bi bila zadržana atraktivnost naše zemlje kao investicione destinacije i da kritike na račun pojedinih mjera nemaju realnu argumentaciju već su više plod manipulacija nego utemeljenog promišljanja o državnoj kasi u 2017.godini.

Predsjednik Vlade je pozvao predstavnike domaće biznis zajednice da komuniciraju sa Vladom kao što to čine stranci jer Vlada na jednak način tretira svaku poslovnu inicijativu bez obzira na to da li ona dolazi iz zemlje ili inostranstva.

Snimak 3: https://youtu.be/mkQTRtmnh2k

 
Govoreći o političkom ambijentu koji utiče na biznis predsjednik Vlade Duško Markovoć je rekao da je opoziciji više puta upućen poziv da se vrati u parlament, da to ponavlja i ovom prilikom, ali da se Vlada pred kojom su važni zadaci neće iscrpljivati u slanju poruka ako one ne dolaze na pravi način do onih koji treba da ih čuju jer to postaje iluzorno.

Premijer je poručio privrednicima da će Vlada nastaviti da pažljivo sagledava probleme iz prakse sa kojima se suočava boiznis zajednica kao i da će uskoro biti osnovan Savjet za konkurentnost, od kojeg Vlada očekuje da dodatno doprinese eliminisanju prepreka daljem unapređenju poslovnog ambijenta i rastu konkurentnosti naše zemlje.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Video: Obraćanje predsjednika Vlade Duška Markovića na sastanku sa privrednicima u PKCG

Tekst govora predsjednika Vlade Duška Markovića na sastanku sa privrednicima u PKCG možete preuzeti ovdje. 

Video: Obraćanje predsjednika PKCG Velimira Mijuškovića

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?