Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković: Naredni izbori u Crnoj Gori 2020. godine

Objavljeno: 30.12.2016. 22:40 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Predsjednika Vlade Duško Marković je na godišnjoj konferenciji za medije, koja je održana danas u Podgorici, ponovio da je vladajuća većina spremna na dijalog sa opozicijom, ali bez ucjena, naglasivši da će naredni izbori u Crnoj Gori biti 2020. godine.

„Izbore je obilježila rekordna izlaznost od preko 73 odsto, koja je zapravo bila jasna poruka da građani imaju povjerenje u izbore, i da žele da svoju volju pretvore u podršku onoj politici kojoj najviše vjeruju.“

„Upravo ta rekordna izlaznost potvrda je povjerenja građana u izborni proces i jasna poruka političkim partijama da njihovi birači žele da ih vide u skupštinskim klupama, a ne na ulici ili bilo gdje drugo van Parlamenta. Kao vladajuća većina, uporno smo slali poruke opozicionim poslanicima da smo spremni na dijalog i da želimo da ih vidimo u Skupštini Crne Gore, gdje je jedino mjesto za razgovor političkih subjekata. Ali, želim i to jasno da saopštim: ne nikako kao rezultat ucjene – vratiće se u Parlament pod uslovom da raspišemo vanredne izbore! Naredni izbori u Crnoj Gori biće 2020.godine“, poručio je predsjednik Marković.

Osvrćući se na prvi mjesec rada 41. Vlade Crne Gore, premijer je istakao:

„Vjerujem ipak da se i u ovom kratkom periodu ukupna javnost uvjerila da smo veoma posvećeni onome što sam najavio i u svom ekspozeu 28.novembra. Dakle, da će ova Vlada promovisati dijalog i traganje za kompromisom, kao način prevazilaženja unutrašnjih podjela u crnogorskom društvu, i to dijalog na svim relevantnim adresama, počev od Univerziteta i Akademije nauka i umjetnosti Crne Gore, pa do Privredne komore i sindikalnih udruženja.“

Imajući u vidu da se Vlada na samom početku mandata suočila i sa neophodnošću donošenja Plana konsolidacije javnih finansija, kako bi na vrijeme bio usvojen realan i održiv Budžet za 2017.godinu, predsjednik Marković je uvjeren da je Vlada pronašla najmanje bolna rješenja po životni standard najvećeg broja zaposlenih i penzionera, ne dirajući u njihova primanja, racionalizujući javnu potrošnju i zadržavajući razvojnu komponentu i u narednoj godini.

„To sve nas u Vladi dodatno obavezuje da budemo istrajni i principijelni u mjerama štednje i racionalizacije i da upravo našim primjerom na tom planu uvjeravamo građane da na tom kursu nema ni povlašćenih, ni pošteđenih. A sve to je preduslov da stabilizujemo javne finansije i krenemo ka ključnom cilju ove Vlade – unapređenju životnog standarda svakog građanina i svake porodice“, kazao je premijer.

Odgovarajući na pitanja novinara, predsjednik Vlade je, pored ostalog, naglasio: „U 2017. krećemo sa oštrim obračunom protiv firmi koje ne plaćaju porez. Ili će platiti ili će nestati iz ekonomske sfere.“

Fotografije: Predsjednik Vlade Duško Marković održao godišnju konferenciju za medije

      
Tekst obraćanja predsjednika Vlade Duška Markovića 
na godišnjoj konferenciji za medije možete preuzeti ovdje.

    
     
    
 
     
 
     
        







SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?