Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje Tenderske komisije za privatizaciju

Na sjednici Tenderske komisije za privatizaciju koja je održana danas, u prisustvu predstavnika ponuđača, izvršeno je otvaranje jedine ponude koja je dostavljena na javnom tenderu radi privatizacije putem prodaje 51% kapitala akcionarskog društva „Montecargo“ Podgorica i za dodjelu prava na upis novih akcija putem dokapitalizacije i na kupovinu preostalih akcija u vlasništvu Države Crne Gore i državnih institucija u skladu sa uslovima tendera, dostavljene od strane OT Logistics S.A. iz Poljske. Prema obavezujućoj ponudi, ponuđena ukupna cijena za 51% akcija u Društvu iznosi 2.500.000 eura.

Takođe, kompanija je ponudila realizaciju investicionog programa koji uključuje nabavku 2 višesistemske lokomotive Simens Vectron, lokomotiva i pripadajućih IT rješenja u ukupnom iznosu od 2.550.000 eura.

Biznis planom je predviđeno značajno jačanje pozicije kompanije u sektoru međunarodnog prevoza i logistike kroz postizanje liderske pozicije na koridoru Baltik – Jadran povećanjem tržišnog učešća do 50% na tržištu pretovara poljoprirednih tereta u pomorskim lukama kao i dupliranjem prevoza tereta Montecarga.

Ponuđač je u ponudi preuzeo obavezu poštovanja Opšteg, Granskog i Kolektivnog ugovora u periodu od najmanje 3 godine.

Kompanija OT Logistics je jedina dostavila ponudu i na tenderu za prodaju 30% akcija „Luka Bar“ AD Bar. 

Komisija će, u saradnji sa izabranim Savjetnikom i u skladu sa definisanom procedurom, u prvoj fazi evaluacije ponude, izvršiti ocjenu formalne ispravnosti, kvalifikovanosti ponuđača i ispunjenosti zahtijevanih uslova utvrđenih u javnom pozivu i tenderskim pravilima.

SAVJET ZA PRIVATIZACIJU I KAPITALNE PROJEKTE
Tenderska komisija za privatizaciju
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?