Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković na konsultacijama sa NVO: Dobra namjera i iskrena želja za saradnjom

Objavljeno: 20.01.2017. 21:29 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

 

    

Video: Uvodno obraćanje predsjednika Vlade Duška Markovića na sastanku sa predstavnicima nevladinih organizacija

Vlada Crne Gore i organizacije civilnog društva treba da imaju direktan dijalog, koji će biti usmjeren na izradu i realizaciju kvalitetnih javnih politika u periodu koji slijedi, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore

Duško Marković na konslutacijama sa nevladinim organizacijama.

U obraćanju na konsultacijama, koje je organizvao Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO), predsjednik Marković je kazao da je potrebno pokazati dobru namjeru i iskrenu želju da sarađujemo.
                          
“Moramo govoriti jezikom razumijevanja, a ne ucjena i ultimativnih zahtjeva. Kritički ugao prema Vladi i njenim politikama se podrazumijeva, ali u mjeri argumenata, dobre namjere i konstruktivnih predloga”, kazao je premijer. 
                  
On je dodao da su predstavnici NVO dali doprinos izradi brojnih zakonskih akata i naveo da je rezultat koji smo postigli na putu ka EU zajednički rezultat.
                     
“Sigurno nećete imati iz Vlade ambijent u kojem vas smatraju neprijateljima i neistomišljenicima", istakao je predsjednik Marković.
                
Uvodno izlaganje predsjednika Markovića možete preuzeti ovdje.

Tokom diskusije, predstavnici NVO su iznijeli probleme i sugestije za poboljšanje saradnje ali i primjene određenih politika, a zajednički je konstatovano da se sve aktivnosti sprovode kako bi se obezbijedio bolji kvalitet života svim građanima.

Ocijenjeno je da postoji prostor za jačanje saradnje sa Vladom, ali i pohvaljeni pojedini resori za otvorenost i spremnost na konstruktivnu saradnju sa NVO. Dogovreno je da ubuduće budu organizovane sektorske konsultacije sa resornim ministrima.
   
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
                                                                                        
  

 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?