Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković uputio čestitku Donaldu Trampu povodom stupanja na dužnost predsjednika SAD

Objavljeno: 21.01.2017. 16:30 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Povodom stupanja na dužnost predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, u ime Vlade Crne Gore i u svoje lično ime, premijer Duško Marković uputio je Donaldu Trampu najsrdačnije čestitke i najbolje želje za uspješno obavljanje ove visoke i odgovorne funkcije.

– Uvjeren sam da će SAD pod Vašim vođstvom, u današnjem svijetu punom bezbjednosnih i ekonomskih izazova, nastaviti da igraju ključnu ulogu kao jedan od lidera slobodnog i demokratskog svijeta. Sjedinjene Države će u Crnoj Gori uvijek imati pouzdanog partnera u našim zajedničkim naporima da se obezbijedi dugoročna stabilnost na Zapadnom Balkanu i osigura njegova evroatlantska i evropska perspektiva. Prijateljstvo dvije zemlje iskovano je u teškim i izazovnim vremenima za naš region, kada je utemeljeno na principima pouzdanosti i čvrstog povjerenja, koji su temelj našeg savezništva i u budućnosti – navodi se u čestitki predsjednika Markovića.

Predsjednik Vlade je izrazio zadovoljstvo činjenicom da istorijsko prijateljstvo i strateško partnerstvo dvije zemlje najdublji iskaz imaju u kontinuiranoj podršci i pomoći Sjedinjenjih Država u sprovođenju sveobuhvatnih reformi i ostvarivanju evroatlanskih i evropskih aspiracija Crne Gore.

– Vjerujem da će to dodatno biti potvrđeno i skorom ratifikacijom Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u, što je u skladu i sa porukom iz Vašeg inauguralnog govora da će „SAD ojačati sve svoje saveze“. Sa uvjerenjem da će tokom Vašeg mandata odnosi između Crne Gore i Sjedinjenih Država biti dodatno unaprijeđeni kroz dalje jačanje partnerstva i saradnje, molim Vas, gospodine Predsjedniče, da primite izraze mog najvišeg uvažavanja – navodi se u čestitki predsjednika Vlade Crne Gore novoizabranom predsjedniku SAD Donaldu Trampu.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?