Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Investiciono-razvojni fond prezentirao Operativni plan rada za 2017.

Objavljeno: 21.01.2017. 16:27 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošću

Direktor Investiciono-razvojnog fonda dr Zoran Vukčević predstavio je u subotu, 21. januara 2017. godine, javnosti Operativni plan za 2017. godinu na koji je Vlada dala saglasnost na 9. sjednici održanoj 19. januara.

Planom je, kao glavni zadatak IRF-a za ovu godinu, predviđeno da se plasiraju sredstva u ukupnom iznosu od 120 miliona eura za realizaciju 33 kreditne linije koje će biti usmjerene, prije svega, na povećanje broja zaposlenih, kao i na očuvanje postojećih radnih mjesta. U tom cilju, kreiran je model za podršku posebnim ciljnim grupama, kao što su mladi, početnici, žene, visokoškolci, poljoprivredni proizvođači, tehnološki viškovi, uz veoma povoljne kreditne uslove. Investiciono razvojni fond će korisnicima ponuditi kreditne linije za: razvoj preduzetništva; podršku postojećim mikro, malim i srednjim preduzećima; podršku preduzećima za održavanje ili poboljšanje likvidnosti; podsticanje konkurentnosti crnogorskih proizvoda i usluga na drugim tržištima; realizaciju „green field“ investicija; podršku infrastrukturnim projektima, projektima od ekološkog, državnog i lokalnog značaja, kao i projektima iz oblasti energetike i energetske efikasnosti.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Prezentacija - Operativni plan IRF-a 2017.pdf

Link na yotube: https://www.youtube.com/watch?v=XNKzeVR1lyY

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?