Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin govorio na otvaranju Škole demokratskog rukovođenja

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
 
 

Video: Izlaganje potpredsjednika Vlade Zorana Pažina na otvaranju Škole demokratskog rukovođenja

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde Zoran Pažin govorio je danas na otvaranju XV generacije Škole demokratskog rukovođenja.

Istinska demokratija uz vladavinu prava i korpus ljudskih sloboda i prava, obrazac je našeg zajedničkog evropskog identiteta, istakao je potpredsjednik Pažin.

Pozdravljajući polaznike XV generacije, potpredsjednik Pažin je rekao da je uvjeren da će svako od njih ponaosob dati svoj puni doprinos kulturi tolerancije i kulturi dijaloga, koji je u Crnoj Gori prethodnih dana srozan na nivo koji je neprihvaljiv u demokratskom društvu.

Nasilničko ponašanje, bahatost, vrijeđanje na nacionalnoj ili vjerskoj osnovi, izazivanje nacionalne ili vjerske mržnje, netrpeljivosti ili razdora, nijesu doprinos demokratiji i nijesu sloboda izražavanja, već zloupotreba iste, zaključio je potpredsjednik Pažin i apelovao na sve polaznike ove Škole, sve protagoniste društvene scene, sve učesnike u političkom i uopšte javnom životu da daju svoj doprinos očuvanju pravnih i političkih vrijednosti našeg društva, koje su ne samo uslov, nego preduslov demokratije.

Škola demokratskog rukovođenja je projekat za dodatno obrazovanje lidera svih sektora društva za aktivno učešće u javnom životu, uz poštovanje vrijednosti demokratije, tolerancije, ljudskih prava i argumenovanog dijaloga. Članica je Evropske asocijacije škola političkih studija koje funcionišu pod okriljem Savjeta Evrope.

Polaznici XV generacije Škole su poslanici crnogorskog Parlamenta, visoki politički funkcioneri parlamentarnih partija, urednici i novinari crnogorskih medija i predstavnici izvršne vlasti.

Pored potpredsjednika Pažina, Školu su otvorili šef delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav i direktor Škole demokratskog rukovođenja Boris Raonić.

Kabinet potpredsjednika Vlade za politički sistem,
unutrašnju i vanjsku politiku

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?