Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Minhen: State Department podržava članstvo CG u NATO-u

Objavljeno: 18.02.2017. 22:41 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
 

Služba za odnose s javnošćuSjednjene Američke Države će nastaviti da razvijaju svoje strateško partnerstvo sa Crnom Gorom, a kada je riječ o evroatlantskim integracijama Crne Gore State Department snažno podržava članstvo Crne Gore u NATO-u – kazao je pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Džon Hefern danas u Minhenu na sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem.

Hefern je istakao da će State Department nastaviti intenzivno da radi kako bi Senat u što kraćem roku ratifikovao Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u. Dodao je da snažno podržava politiku otvorenih vrata NATO-a i da svaka država ima pravo da sama traži članstvo u nekoj organizaciji, bez uplitanja trećih strana.

Predsjednik Marković se zahvalio na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju Sjedinjene Američke Države pružaju Crnoj Gori na putu ka EU i NATO-u i istakao da odnos dviju država nije samo partnerski i prijateljski, vec strateški.

Premijer je informisao sagovornika o napretku u sveobuhvatnim reformama koje Crna Gora sprovodi i posebno istakao značaj i posvećenost jačanju vladavine prava. Zajednički je konstatovano da je napredak u ovoj oblasti važan za bolji zivot građana i dobar biznis ambijent bez kojeg nema valorizacije resursa i otvaranja novih radnih mjesta.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

VIDEO_ Sastanak Marković – Hefern: https://youtu.be/f-k7BBsb04g

VIDEO: Izjava Džona Heferna nakon sastanka: https://youtu.be/IIk7C05G4RE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?