Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Abu Dabi: Jačanje saradnje u oblasti modernizacije i opremanja VCG

Objavljeno: 21.02.2017. 18:57 Autor: Ministarstvo odbrane
Ministarstvo odbraneMinistar odbrane mr Predrag Bošković sastao se danas u Abu Dabiju sa državnim ministrom za odbranu Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamedom Bin Ahmedom Al Bovardijem (Mohammed bin Ahmed Al Bowardi).

Ministar Bošković kazao je da je modernizacija i opremanje Vojske Crne Gore jedan od prioriteta u ovoj fazi evroatlantskih integracija, te da konstatno ulaganje u ovom domenu predstavlja preduslov za adekvatan odgovor na aktuelne bezbjednosne prijetnje. U tom cilju, istakao je da će se i u narednom periodu intenzivno raditi na opremanju Vojske Crne Gore u skladu sa NATO standardima.

Tokom susreta, sagovornici su se saglasili da je dosadašnju uspješnu saradnju moguće unaprijediti upravo kroz saradnju u oblasti modernizacije i opremanja VCG.

Ministar Bošković učestvuje na Međunarodnoj izložbi odbrane IDEX koja se održava u Abu Dabiju što predstavlja idealnu priliku za sagledavanje aktuelnih tehnoloških dostignuća u vojnoj industriji, kao i mogućnost za uspostavljanje, odnosno jačanje saradnje sa međunarodnim vladinim službama, kompanijama i oružanim snagama.

Ministarstvo odbrane
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?