Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković primio britanskog ministra za Evropu i Ameriku: Crna Gora važan faktor mira i stabilnosti u regionu

Objavljeno: 22.02.2017. 23:00 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
   
 
Politika proširenja i jasna evropska i evroatlantska perspektiva za države Zapadnog Balkana daju snažan impuls miru i stabilnosti u regionu, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i državnog ministra Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske za Evropu i Ameriku Alana Dankana.

Činjenica da napuštaju EU, kako je pojasnio Dankan, ne znači da UK napušta Evropu te da ostaje posvećana pitanjima bezbjednosti i jačanju bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom i drugim državama regiona. 

Zajednički afirmišući potrebu što skorijeg završetka procesa ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u, Dankan je naveo da UK podržava evropske i evroatlantske integracije naše države. Na sastanku je ocijenjeno da je Crna Gora važan faktor mira i stabilnosti u regionu. 

Na konstataciju premijera Markovića da je Crna Gora, uz pomoć partnera uključujući i UK, napredovala na planu jačanja vladavine prava, snaženja institucija i borbe protiv organizovanog kriminala, ministar Dankan je zahvalio na zajedničkom radu u borbi protiv šverca cigareta. 

Saradnja Crne Gore i UK u oblasti reforme javne uprave i obrazovanja je za našu državu, kako je ocijenio predsjednik Marković, od izuzetnog značaja. UK je spremna da Crnoj Gori pomogne i u borbi protiv sajber napada, a sagovornici su se saglasili da postoji prostor za bolju ekonomsku saradnju u sektoru turizma ali i oblasti energetike, poljoprivrede, infrastrukture. 

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?