Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Izjava ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića nakon sastanka sa predstavnicama korisnica naknada za troje i više djece

Objavljeno: 23.02.2017. 02:07 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Fotografije: Sastanak predstavnika Vlade sa Koordinacionim odborom korisnica naknada za troje i više djece (24.9 MB)

Video: Izjava ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića

Služba za odnose s javnošćuIzjava ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića nakon sastanka sa predstavnicama korisnica naknada za troje i više djece:

Danas smo u ime Vlade Crne Gore, potpredsjednik Vlade Milutin Simović, ministar finansija Darko Radunović i ja imali dug, korektan i jako koristan razgovor sa predstavnicama korisnica naknada za troje i više djece iz 9 crnogorskih opština.

Razgovor je po našem mišljenju doprinio boljem međusobnom razumijevanju ukupne situacije po ovom pitanju i bez sumnje potvrdio da je dijalog najbolji put za traženje održivih rješenja.

Predstavnicama korisnica naknada smo pojasnili razloge zbog kojih je Vlada Parlamentu predložila umanjenje ovih naknada, kako bi se obezbijedila održivost javnih finansija i pored ostalog obezbijedila redovnost u isplati penzija, zarada i socijalnih davanja, uključujući naknade samim korisnicama.

Složili smo se da ni mi ni one nijesmo doprinijeli nastajanju ovog problema ali i konstatovali da je problem tu i da se mora rješavati.

Zbog toga smo predložili da zajednički tražimo odgovarajuća rješenja.

Konkretno, ponudili smo da jedan predstavnik odbora koji predstavlja korisnice naknada uzme učešće u radnoj grupi koja je ovih dana započela rad na izmjeni Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti.

U Vladi smo prepoznali potrebu da se reformiše politika socijalnih davanja u pravcu pravednije socijalne politike a za neke korisnike i izdašnije politike socijalnih davanja.

Takođe, složili smo se da posebnu pažnju treba posvetiti rješavanju situacije u kojoj su se našle korisnice naknada koje su napustile radna mjesta.

Vjerujemo da je današnji sastanak dokaz da se u dijalogu treba tražiti socijalno odgovorno i održivo rješenje za ovaj problem i vlada će u tom pravcu biti otvorena za saradnju sa predstavnicama korisnica naknada.

Youtube - sastanak: https://youtu.be/yk6YS-YVWi4

 
Youtube - Izjava ministra Purišića: https://youtu.be/Q-wKxaybnwg
 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?