Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana vježba kriznog komuniciranja Vlade Crne Gore

Objavljeno: 22.03.2017. 21:42 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Fotografije: Održana vježba kriznog komuniciranja Vlade Crne Gore (71.8 MB) 

Video: Održana vježba kriznog komuniciranja Vlade Crne Gore - kadrovi

Tim za pripremu Predloga plana kriznog komuniciranja Vlade Crne Gore održao je danas u Ministarstvu odbrane vježbu simulacije kriznog komuniciranja uz podršku eksperata iz Ujedinjenog Kraljevstva.

U vježbi su učestvovali državni sekretar u Ministaratvu odbrane Slobodan Filipović i predstavnici Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore, Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, Ministarstva javne uprave, Ministarstva zdravlja, Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Cilj vježbe je preduzimanje koordiniranih aktivnosti organa državne uprave za pravovremeno i cjelovito informisanje javnosti i sprječavanje širenja dezinformacija u slučaju kriznog događaja.

U danas simuliranoj situaciji – nizu cyber napada na informatičku infrastrukturu uključujući i takvo ugrožavanje informacionih sistema pojedinih privrednih subjekata koji bi mogli predstavljati opasnost po živote i imovinu većeg broja građana – Tim za krizno komuniciranje uvježbavan je za reagovanje u ovakvim kriznim događajima kao i u praktičnoj pripremi za izradu Predloga plana kriznog komuniciranja Vlade Crne Gore.

Vlada Crne Gore obrazovala je na 15. sjednici održanoj 2. marta 2017. godine Tim za pripremu Predloga plana kriznog komuniciranja u cilju preduzimanja koordiniranih aktivnosti organa državne uprave za pravovremeno i cjelovito informisanje javnosti i sprječavanje širenja dezinformacija u slučaju kriznog događaja.

Vježba je pripremljena i realizovana uz pomoć Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori i ambasadora Iana Vitinga (Witting) koji su za ove potrebe angažovali tim kompanije Oakas na čelu sa penzionisanim brigadirom Ričardom Haldenbijem (Richard Haldenby). U stručnom timu Oakasa su i ekspret za međunarodnu bezbjednost Tomas Oven (Thomas Owen) kao i stručnjaci iz oblasti strateških komunikacija i medija penzionisani potpukovnik Mark Venham (Wenham) i bivši savjetnik za medije u Vladi UK Džimi Lič (Jimmy Leach).

U vježbi kriznog komuniciranja učestvovali su novinari TV CG, Radija CG, Radija Antena M, ND Vijesti i Dnevnih novina kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na pruženom doprinosu uspješno izvedenoj vježbi.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?