Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje Tenderske komisije za privatizaciju

Objavljeno: 24.03.2017. 22:22 Autor: TENDERSKA KOMISIJA ZA PRIVATIZACIJU
Gruba je neistina saopštena u listu Dan da se „Arapima poklanja udio u Duvanskom“ Taj se zaključak čak ne može izvesti ni iz samog teksta ispod naslova. Radi objektivnog informisanja javnosti, još jednom naglašavamo da je Ugovorom o dokapitalizaciji sa BMJ iz UAE, koji je na snazi, predviđeno je da se na osnovu obima investicije, koju utvrđuje međunarodni nezavisni revizor, utvrdi ulog BMJ u Novom duvanskom kombinatu. Udio Države će biti dio postojeće opreme koja će se prenijeti na novu lokaciju, gdje se gradi nova fabrika duvana. Udio Glavnog grada će se utvrditi na osnovu ustupljenog zemljišta i /ili komunalija, prema važećim cijenama na toj lokaciji. Tako će se formirati vlasnička struktura Novog duvanskog kombinata.

BMJ kasni sa izgradnjom fabrike zbog izmijenjenog projekta gradnje i potrebe dobijanja nove dozvole za gradnju. Međutim, fabrika se intenzivno gradi, završena je metalna konstrukcija, obloženi su zidovi, stavlja se krovni pokrivač, naručene su mašine, pa očekujemo da će uskoro sve biti završeno. Preostali dio opreme na staroj lokaciji, kao i neki poslovni prostori u Srbiji, su vlasništvo Države i biće predmet prodaje u narednom periodu.

TENDERSKA KOMISIJA ZA PRIVATIZACIJU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?