Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković primio delegaciju kineske kompanije CCECC

Objavljeno: 27.03.2017. 20:00 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošću
     
Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas delegaciju kineske kompanije CCECC (China Civil Engineering Construction Corporation) koja je obavljala radove na rekonstrukciji dijela pruge Bar-Beograd na dionici Kolašin- Kos.

Predsjednik Marković je, zahvaljujući se izvršnom direktoru CCECC Zhao Diondongu i njegovim saradnicima na kvalitetno i u roku urađenom poslu na remontu gornjeg stroja pruge u dužini od 9,7 km, najavio da će aktivnosti na rekonstrukciji pruge u dijelu kroz Crnu Goru uskoro biti nastavljeni. Za tu svrhu, iz evropskih fondova je obezbijeđeno 20 miliona eura kreditne podrške, kao i 20 miliona eura granta zahvaljujući garancijama Evropske komisije, što stvara uslove za dinamičan nastavak radova na rekonstrukciji pruge.

Predstavnici kineske kompanije, koja je specijalizovana za izvođenje radova na željezničkim prugama i posluje u 76 država, iskazali su zainteresovanost za učešće na tenderu za dobijanje budućih poslova na rekonstrukciji pruge. Takođe, istakli su i spremnost da sa Ministarstvom saobraćaja razmotre i druge mogućnosti investiranja u projekte iz ove oblasti, potencirajući značajne potencijale Luke Bar, kao i da stručnom i ekspertskom saradnjom pomognu u unaprjeđenju rada Željezničke infrastrukture Crne Gore.

Predsjednik Marković je ocijenio da sveukupna saradnja Crne Gore i Kine ide uzlaznom putanjom i da prisustvo značajnog broja kineskih kompanija u našoj zemlji tome daje važan doprinos.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?