Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Kemal Purišić: Vlada će, iako više nema protesta, pronaći rješenje za korisnice naknada za troje i više djece

Objavljeno: 28.03.2017. 23:11 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić izjavio je danas da uprkos činjenici da je dio korisnica naknada za majke sa troje i više djece prekinuo protest Vlada radi na cjelovitom i pravičnom rješenju problema koji je nastao izglasavanjem neodrživog zakona.

„Želim u ime Vlade Crne Gore i Ministarstva rada i socijalnog staranja da izrazim zadovoljstvo što korisnice naknada više ne protestuju, naročito što radikalno ne protestuju na ulicama Podgorice i želim da izrazim zahvalnost svim korisnicama naknada koje se nijesu pridružile političkom okupljanju kako bi se uz medijsku potporu nekih opozicionih medija stvorio strahoviti pritisak na Vladu da napravi ustupke a vezano za odluku o umanjenju naknada koju je Vlada donijela u sklopu sanacionih mjera za budžetsku potrošnju u tekućoj godini“ – rekao je ministar Purišić.

Ministar je rekao da su naknade, kakve ne postoje nigdje u svijetu uvedene odlukom Skupštine i da su stvorile trošak od oko 60 miliona u 2016. godini što je iznos koji nadmašuje sva socijalna davanja. Dodao je da uprkos svemu tome Vlada radi na cjelovitom i pravičnom rješenju i da očekuje da uskoro međuresorska radna grupa uskoro sa predloženim rješenjem izađe pred Vladu i crnogorsku javnost.

„Za Vladu su prihvatljiva samo ona rješenja koja nijesu plod pritisaka, pogotovo politički motivisanih pritisaka, već rješenja koja su održiva i pravedna, koja neće ugroziti javne finansije posebno potrebu da Vlada uredno finansira penzije i ostala socjalna davanja“ – zaključio je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić u izjavi za javnost.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Youtube link: https://youtu.be/Jq9JXhUvfFA

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?