Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Marković-Aselborn: Jačati saradnju u oblasti turizma, energetike i bankarstva

Objavljeno: 30.03.2017. 19:53 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
 
Odličnu bilateralnu saradnju Crne Gore i Luksemburga na političkom nivou treba dodatno oplemeniti jačanjem ekonomske saradnje posebno u oblastima turizma, energetike i bankarstva, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa ministrom vanjskih i evropskih poslova Velikog Vojvodstva Luksemburga Žanom Aselbornom koji boravi u zvaničnoj posjeti Podgorici.

Premijer je naveo da postoje brojni potencijali i šanse za strana ulaganja, te dodao da je Crna Gora zainteresovana za otvaranje direktne avio linije sa Luksemburgom, koja bi bila značajna kako za potencijalne investitore tako i za crnogorske građane koji tamo žive.

Konstatujući da Crna Gora može biti ponosna na dosadašnja postignuća, Aselborn je kazao da će Luksemburg nastaviti da podržava našu državu u integracionim procesima. Zajednički je konstatovana važnost evropske perspektive za region Zapadnog Balkana jer je to prije svega pitanje stabilnosti i bezbjednosti u regionu.

Predsjednik Marković je informisao sagovornika o napretku u procesu evropskih integracija te naveo očekivanje da Crna Gora do kraja maja postane punopravna članica NATO-a. Kazao je da članstvo u Alijansi za našu državu znači izazov, zbog želje da doprinosimo globalnom miru i stabilnosti, kao i priliku za bržu i kvalitetniju valorizaciju potencijala.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?