Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Duško Marković u PortoNovom: Ovo je investitor kakvog smo željeli

Objavljeno: 08.04.2017. 18:25 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
 
Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je danas prilikom posjete gradilištu turističkog kompleksa Portonovi da će poslovi biti završeni u zadatom roku i da će Crna Gora dobiti rizort po kojem će biti prepoznata na svjetskoj turističkoj mapi.

„Ovo će biti projekat koji će biti podsticajan za razvoj nove Crne Gore. On neće podsticati samo naše potencijale u građenju i investiranju nego u promišljanju i kreiranju i u odgovornosti kako da upravljamo svojim resursima“ – rekao je predsjednik Vlade novinarima nakon obilaska gradilišta.

Premjer se zahvalio domaćinu na pozivu da posjeti gradilište i rekao da je riječ o ozbiljnom i odgovornom investitoru.

„Ovo je investitor kojeg smo željelli, koji poštuje Crnu Goru, koji poštuje ugovorne obaveze, koji ima veoma dobru otvorenu saradnju sa Vladom i sa građanima ovog prostora. Društvena odgovornot ove kompanije može biti primjer za mnoge druge koji dolaze u Crnu Goru“, rekao je premijer.

Govoreći o konkretnom projektu i onome što je vidio tokom posjete predsjednik Vlade je rekao da vidimo da naselje niče, da je marina skoro spremna za konačni završetak.

„Danas smo tu da zajedno definišemo sljedeće korake kako bismo se uskoro svi zajedno u Crnoj Gori radovali jednom ovakvom turističkom rizortu koji će ne samo oplemeniti Crnu Goru nego će je učiniti trajno drugačijom od onoga što ona jeste“ – rekao je predsjednik Vlade Duško Marković na gradilištu rizorta PortoNovi.

Na tom najvećem turističkom gradilištu u Evropi zaposleno je gotovo 700 radnika.

Azerbejdžanska kompanija Azmont Investments gradi hotelsko-stambeni kompleks sa marinom. Najveći hotel vodiće prestižni operater „One and Only“.

Gradilište se nalazi na prostoru nekadašnje kasarne „Orijenski bataljon“ u Kumboru. Vlada Crne Gore zaključila je 10. jula 2012. godine sa Državnom naftnom kompanijom Republike Azerbejdžan, Azmont Investments Ugovor o dugoročnom zakupu lokacije kasarne koji je podrazumijevao ukupno ulaganje od nešto više od 258 miliona eura (258.077.000 €).

Do kraja prošle godine u projekat je, prema podacima investitora, uloženo 210.312.837 €. Azmont je nakon zaključenja ugovora sa hotelskim operaterom „One and Only“ najavio investicije vrijedne 650 miliona eura.

U pratnji predsjednika Vlade su ministri održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, finansija Darko Radunović, saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kao i direktori Uprave carina Vladan Joković i „Morskog dobra“ Predrag Jelušić.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
  
  
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?