Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana konferencija za medije nakon 22. sjednice Vlade Crne Gore

Objavljeno: 20.04.2017. 20:50 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović rekao je na konferenciji za medije održanoj nakon 22. sjednice Vlade da je informisao Vladu o pripremi novog zakona o planiranju i izgradnji.

„U narednih nekoliko dana će biti utvrđen nacrt zakona i ponuđen na javnu raspravu“ – rekao je ministar dodajući da je zakon već jednom bio na javnoj raspravi, ali da je zbog ogromnog broja sugestija značajno izmijenjen i da je zato najprije testiran sa stručnom javnošću.

Ministar je rekao da je zadovoljan odzivom na stručni dio javne rasprave koji je održan juče.

„Razmijenili smo mišljenja na mnoge teme. Mislim da je sada mnogo jasnije svim akterima o čemu se tu zapravo radi, da im je koncept jasniji. Nijesam čuo ni jednu suvislu primjedbu na koncept. Jesam na tehničke detalje koji će svakako biti usaglašavani, ali koncept kao takav nije apsolutno niko uspio da ospori“ – rekao je ministar Radulović.

Služba za odnose s javnošćuDirektor Direktorata za državni trezor Dragan Darmanović saopštio je na konferenciji za novinare održanoj nakon sjednice Vlade da je Vlada usvojila Informaciju o refinansiranju duga Javnog preduzeća „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ po osnovu kredita Abu Dhabi Fonda tako što bi bio zaključen povoljniji aranžman.

„Regionalni vodovod je predložio da se zaključi novi kredit u eurima, kojim bi otplatio postojeći kredit i time smanjio svoje rizike i izloženost, kao i dodatne troškove u regulisanju obaveza ukoliko dođe do ponovne promjene kursa na međunarodnom tržištu“ – rekao je Dragan Darmanović.

 


Link na konferenciju za medije: https://youtu.be/vXO1WSsk4JI



SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?