Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana konferencija za medije nakon 3. sjednice Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte

Objavljeno: 24.04.2017. 21:52 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Potpredsjednik Vlade Milutin Simović i ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković održali su danas, 24. aprila 2017. godine, konferenciju za medije nakon sjednice Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, na kojoj su objasnili zašto je Savjet zadužio Tendersku komisiju da proglasi neuspjelim javni tender za privatizaciju „Luke Bar“ A.D, Bar putem prodaje 30 odsto akcija u Društvu, u vlasništvu Države Crne Gore.

„Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte je, razmatrajući Izvještaj Tenderske komisije..., konstatovao da predloženi model privatizacije nije u interesu Crne Gore jer se njime ne ostvaruju osnovni ciljevi privatizacije“, izjavio je ministar Nurković.

Govoreći o značaju odluke, potpredsjednik Simović je naglasio da ona ne znači „ne“ privatizaciji, takođe, ne znači ni saglasje sa onima koji su tjerali investitore i opstruirali razvoj.

„Ova odluka znači čvrsto opredjeljenje Vlade Crne Gore da Luka Bar postane jedno od transportnih čvorišta, da stvorimo pretpostavke za važnu transportnu rutu, ne samo za balkanski region, već i šire za cijeli region jugoistočne i centralne Evrope, a zašto ne kazati i šire. Ova današnja odluka znači čvrstu opredjeljenost da povećamo konkurentnost naše Luke i da stvorimo pretpostavke ne samo da zadržimo postojeći broj zaposlenih u Luci Bar, nego da stvorimo preduslove i za otvaranje novih radnih mjesta“, naglasio je potpredsjednik Simović.


Link na današnju konferenciju za medije: https://youtu.be/Eo7rDB3pw6Y

                        
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?