Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković u Petnjici: Puna podrška Vlade daljem razvoju opštine

Objavljeno: 05.05.2017. 19:59 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   

Predsjednik Vlade Duško Marković započeo je posjetu Petnjici sastankom sa rukovodstvom Opštine. Prvi čovjek opštine Samir Agović dočekao je premijera u novoj zgradi opštine koja se danas svečano otvara.

Izrazivši zadovoljstvo činjenicom da je u posjeti Petnjici, premijer je rekao da podržava planove Petnjičana da krenu da ostvaruju viziju razvoja koja će cio Bihorski kraj i sjever učiniti atraktivnim.

"Vjerujem da ova opština posebno ima te mogućnosti prije svega zbog motivacije građana Petnjice koju i ja ovdje sada osjećam", rekao je predsjednik Vlade.

Premijer je upoznao sagovornike sa osnovnim smjernicama državne politike prije svega uspješnim evroatlantskim i evropskim integracijama ocijenjujući da ostvareni napredak na tom planu čini Crnu Goru atraktivnijm za investicije.

Govoreći o prioritetima, predsjednik Vlade je istakao potrebu bezbjednosne i ekonomske stabilnosti kao preduslovima ostvarenja razvojnih ciljeva. Premijer je upoznao sagovornke sa uspješnim razvojnim projektima čija realizacija je u toku poput autoputa, turističkih resursa i istakao da praktično svakodnevno svjedoči rastu intersovanja investitora.

Premijer je naveo da povećano interesovanje investitora treba iskoristiti i za Petnjicu, ali da je važno sa lica mjesta dobiti inpute i pokazati interesovanje. Prioritet u Petnjici, smatra on, treba da bude dalje unaprjeđenje saobraćajne i sveukupne infrastrukture kao osnove za razvoj.

Izrazivši zahvalnost Vladi i predsjedniku Vlade Dušku Markoviću lično na podršci u formiranju opštine Petnjica i na njenoj održivosti, Agović je potcrtao podršku Petnjičana državnoj politici i upoznao predsjednika Vlade sa situacijom, izazovima i razvojnim planovima.

Posebno je tom prilikom istakao razvojne projekte među kojima i one koji podrazumijevaju prekograničnu saradnju. Agović je ukazao na potrebu Petnjičana za daljim unapređenjem zdravstvene zaštite odnosno uvođenjem službe za hitnu medicinsku pomoć u ovoj opštini kao i za otvaranjem dječijeg vrtića i gradnjom lokalnog vodovoda.

Predsjednik opštine Petnjica je izrazio zadovoljstvo kvalitetnom saradnjom sa Vladom u više oblasti i izrazio očekivanje da pomoć izvršne vlasti neće izostati u projektima turističke valorizacije lokalnih resursa.

Predsjednik Marković je izrazio razumijevanje za izazove sa kojima se suočavaju nove opštine i istakao potpunu spremnost Vlade i njega lično da pomogne daljem unaprjeđenju kvaliteta života.

„U meni imate čovjeka koji vas podržava i koji želi da nove opštine na sjeveru dobiju sve mehanizme da mogu da valorizuju svoje resurse i unaprijede život građana“.

Predsjednik Vlade nastavlja boravak u Petnjici gostovanjem na lokalnoj radio stanici i obilaskom dva uspješna privredna subjekta - „Tref I“ Vrbica kao i fabriku košulja „La Vista“.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?