Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković: Vlada će obezbijediti sve uslove za bolji razvoj bihorskog kraja

Objavljeno: 05.05.2017. 22:22 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
                                                                   
Nova zgrada opštine u Petnjici treba da podstiče administraciju i menadžment da kreiraju nove inicijative, kako bi one bile pretvorene u projekte koji će doprinositi napretku bihorskog kraja i kvalitetu života građana, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na svečanom otvaranju zgrade čija je vrijednost 1,6 miliona eura, a za koju je sredstva obezbijedila Vlada.

Premijer je naveo i da će nova zgrada opštine obezbijediti bolje i kvalitetnije uslove za rad administracije, ali i da je važna poruka građanima ovog kraja – da će Vlada uraditi sve da nova opština dobije sve sadržaje koji joj pripadaju.

Konstatujući da je Crna Gora donijela sve krupne političke i strateške odluke za njen razvoj, predsjednik Marković je naveo da je ostvaren veliki uspjeh jer je od obnavljanja nezavisnosti do danas obezbijeđeno punopravno članstvo u NATO, a naša država je lider u evropskim integracijama u regionu.

On je ocijenio da će 25. maja u Briselu, Crna Gora biti prisutna kao nova članica NATO-a, što je istorijski trenutak za državu ali i svakog građanina.

Predsjednik Marković je rekao da želi da se promijeni stanje na sjeveru kako bismo ga učinili boljim mjestom za život - resursi i potencijali sjevera u turizmu, poljoprivredi i energetici da budu novi zamajac razvoja države.

Istakao je odlučnost Vlade da obezbijedi uslove da renomirani svjetski investitori ulažu na sjever, kako bi turističke rizorte kakvi su na jugu imali i na sjeveru Crne Gore. Da bi se to dogodilo, pojasnio je predsjednik Marković, neophodno je poboljšati infrastrukturu.

U tom kontekstu je istakao važnost izgradnje autoputa Bar – Boljare, pohvalio dinamiziranje radova na njemu ali i zamjerio što još nije počela rekonstrukcija prve faze puta od Berana do Petnjice, za koju je obezbijeđeno 1,9 miliona eura. Rekao je da će uraditi sve da mašine i druga mehanizacija što prije budu na terenu i počnu sa radovima. Dodao je da je završen projekat za drugu fazu ovog puta i da izgradnju očekuje naredne godine.

Predsjednik je istakao da će narednih nedjelja u Petnjiću doći i ministri iz Vlade kako bi zajedno sa građanima tog kraja dogovarali i definisali dinamiku realizacije projekata. 
 

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE
 
 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?