Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković: Potencijal bihorskog kraja pretvoriti u vrijednost opštine, građana i države

Objavljeno: 06.05.2017. 03:01 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću   
   
 
 
  
 

Predsjednik Vlade Duško Marković je na kraju današnje radne posjete Petnjici, gdje je prisustvovao svečanom otvaranju nove zgrade Opštine, obišao dvije fabrike i izrazio zadovoljstvo njihovim uspješnim poslovanjem.

Sumirajući utiske posjete fabrikama „Tref" i „La Vista“ on je ocijenio: „Moramo naći način da se drugačije odnosimo prema vrijednim preduzetnicima, prema vrijednim domaćinima i da to doprinosi opštem dobru, i države i ovog kraja i svakog pojedinca“.

Predsjednik je izjavio da otvaranje nove zgrade Opštine znači i kvalitetnu, novu i sadržajnu poruku građanima Petnjice da će Vlada zajedno sa Opštinom uraditi sve da život u tom kraju učini primamljivijim, kvalitetnijim i ljepšim.

„Petnjica, kao i čitav sjever imaju uslove za to i zbog toga smo kapitalnim budžetom za 2017. godinu opredijelili milion i 900 hiljada eura za početak i završetak prve faze puta Petnjica - Berane. Takođe smo uradili projekat i biće raspisan tender za drugu fazu toga puta, čija cijena će, izgleda, ići čak i do sedam miliona eura“ , naglasioio je premijer Marković.

Govoreći o podršci Vade izgradnji komunalne infrastrukture, Premijer je naglasio da su to preduslovi da bi privukli i domaće i strane investitore i da bi nesporni potencijal bihorskog kraja pretvorili u vrijednost i opštine i građana, a na taj način i države. 

„Sjever je neiscrpan resurs, neiscrpan potencijal, u poljopriveredi prije svega, zatim u turizmu, energetici. ....Kada su u pitanju određeni drvoprerađivački kapaciteti ili prerađivačka industrija zaista sam optimista i rekao sam da će Vlada, i ja lično i resorni ministri ovdje biti toliko vremena koliko je potrebno, da stvari pokrenemo i ovaj kraj učinimo razvijenijim nego što je danas“, istakao je Premijer.

„Odlazim odavde sa uvjerenjem da ću sa svojim saradnicima sve ovo brzo staviti na sto i da ćemo se brzo vratiti u Petnjicu i imati konkretne dinamičke planove kako da stvari rješavamo i kako da pratimo njihovu implementaciju i na taj način uočimo ili registrujemo vidljive promjene na bolje“, zaključio je predsjednik Marković.
   
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
 
Link na Youtube - izjava predsjednika Vlade: https://youtu.be/EymRd_QtHm4
  
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?