Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković čestitao Dan Evrope

Objavljeno: 09.05.2017. 19:36 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković uputio je, povodom Dana Evrope, čestitku predsjedniku Evropske komisije Žan-Klodu Junkeru.

„Povodom obilježavanja 9. maja – Dana Evrope, u ime Vlade Crne Gore, i u svoje ime, upućujem Vam iskrene čestitke i najbolje želje za dalji napredak na planu očuvanja temeljnih vrijednosti demokratije, mira i slobode koje su povezivale zemlje članice Evropske unije tokom proteklih 67 godina.

Nastojeći da budemo sastavni dio evropskog mozaika i novih dostignuća Evropske unije, Crna Gora je u proteklom periodu napravila značajne iskorake na svom integracionom putu. Sa 26 otvorenih poglavlja, među kojima su dva privremeno zatvorena, kontinuiranim radom na ispunjavanju obaveza iz evropske agende i odgovornim pristupom politici proširenja dodatno smo utvrdili poziciju Crne Gore kao promotera evropskog sistema vrijednosti na Zapadnom Balkanu, i šire.

U očekivanju da kroz neposredan dijalog dodatno osnažimo našu buduću saradnju i otvorimo nova poglavlja u našim odnosima, molim Vas da primite izraze mog visokog uvažavanja i srdačne pozdrave“, navodi se u čestitki.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?