Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković na svečanosti Unije poslodavaca: Vlada predano radi na stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta

Objavljeno: 13.05.2017. 00:15 Autor: Služba za odnose s javnošću
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
  
   

Vlada Crne Gore predano radi na stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta, a dodatno je zainteresovana, da zajedno sa Unijom poslodavaca radi na daljem unaprjeđenju zakonodavnog okvira koji se tiče biznis zajednice, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na svečanoj sjednici Skupštine Unije poslodavaca Crne Gore.

Na događaju, koji je Unija organizovala povodom 15 godina od osnivanja, predsjednik je zahvalio ovoj asocijaciji na svemu što je uradila za crnogorsku ekonomiju i njen rast. Posebnu zahvalnost, premijer je izrazio, zbog izgrađenog partnerskog socijalnog dijaloga.

Predsjednik je ocijenio da je neophodno jačanje konkurentnosti, koje ne može biti ako se ne posvetimo strukturnim reformama. Osvrnuo se i na rezultate mjera fiskalne konsolidacije i istakao da one daju rezultate – prihodi su za prva četiri mjeseca ove godine veći za šest odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je u aprilu bilo devet odsto više prihoda nego istog mjeseca 2016. godine.

Osim predanog rada na stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta, predsjednik je govorio i o brojnim infrastrukturnim projektima na kojima Vlada radi a koji su takođe važni za lakše poslovanje privrednika.

On je dodao i da predstoje brojni izazovi, te da Vlada sa Unijom poslodavaca želi da radi na poboljšanju zakonodavnog okvira. Naveo je da se zajedno radi na Zakonu o radu za koji očekuje da bude usvojen na zadovoljstvo Vlade, poslodavaca i radnika. Istakao je da se radi na izmjenama Zakona o javnim nabavkama ali i na Zakonu o privrednim društvima, Zakona o uređenju i planiranju, Zakona o privatno-javnom partnerstvu...
   
   
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?