Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković sa Savjetom stranih investitora: Zajedno do boljeg biznis ambijenta

Objavljeno: 16.05.2017. 21:09 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
Savjet stranih investitora želi da kroz dijalog i partnerski odnos sa Vladom Crne Gore radi na unapređenju poslovnog ambijenta, stvaranje uslova za snažnije prisustvo investitora što u krajnjem vodi do rasta crnogorske ekonomije, otvaranja novih radnih mjesta i boljeg života građana, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i delegacije Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori predvođenih predsjednikom Upravnog odbora Kristofom Šenom.

Predsjednik Marković je kazao da su kroz integracione procese u EU i NATO obezbijeđeni mir i stabilnost, te da u narednom periodu treba snažnije raditi na jačanju institucija, ekonomije i biznis ambijenta. Važno je da, uprkos političkim destrukcijama, u Crnoj Gori postoji ambijent u kojem se može stvarati i raditi bez prepreka. U tom kontekstu, važno je sprovesti strukturne reforme, prije svega javne uprave, kako bi ona bila efikasna i servisno orjentisana.

Podsjetivši da Savjet ima 34 člana sa ukupno 8.000 zaposlenih, Šen je pozdravio uspjeh u procesu integracija ocjenjujući ga važnim za Crnu Goru i region, posebno za investitore zbog stabilnosti koju donosi i perspektive za unapređenje poslovanja. Iako preporuke za napredak stanja daju kroz Bijelu knjigu, u Savjetu stranih investitora su pozdravili poziv za članstvo u Savjetu za konkurenciju.

Premijer je pozvao strane investitore da delegiraju predstavnike u radne grupe koje rade na izmjeni legislative, kako bi na taj način doprinijeli poboljšanju pravnog okvira u kojem biznis posluje u Crnoj Gori.

Predsjednik Marković je ponovio spremnost i otvorenost Vlade za saradnju sa stranim investitorima, naglašavajući značaj direktnih stranih investicija za rast BDP-a i samim tim boljeg života svih građana u našoj državi.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?