Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Pažin sa Danijelsonom: Kroz nastavak partnerstva do novih rezultata u vladavini prava

Objavljeno: 18.05.2017. 23:02 Autor: KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Fotografije: Susret potpredsjednika Vlade Zorana Pažina sa generalnim direktorom za proširenje i susjedstvo u Evropskoj komisiji Kristijanom Danijelsonom (14,5 MB)

Video: Susret potpredsjednika Vlade Zorana Pažina sa generalnim direktorom za proširenje i susjedstvo u Evropskoj komisiji Kristijanom Danijelsonom

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin sastao se danas generalnim direktorom Generalnog direktorata Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Kristijanom Danijelsonom.

Generalni direktor Danijelson saopštio je da je Crna Gora do sada mnogo uradila i pohvalio napore koji su učinjeni u usmjeravanju države ka daljem razvoju. On je podijelio utisak da je Crna Gora u najvećoj mjeri normativno i institucionalno ojačala svoj pravni sistem. Tim povodom izrazio je očekivanje da će se nastaviti sa ostvarivanjem konkretnih rezultata i u daljoj borbi protiv korupcije i različitih oblika organizovanog kriminala. Sagovornik je dodao da ostaje opredijeljen da Generalni direktorat, kojim rukovodi, nastavi da bude otvoren partner Crnoj Gori u ostvarivanju zacrtanih ciljeva i podrška u procesu evropske integracije.

Zahvaljujući sagovorniku za dosadašnju podršku i partnerski odnos u pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, potpredsjednik Pažin je saopštio uvjerenje da će podrška Evropske unije doprinijeti daljem jačanju vladavine prava i prevazilaženju zajednički prepoznatih izazova. Potpredsjednik je izrazio punu političku posvećenost Vlade da nastavi sa stvaranjem uslova i podrške resornim institucijuma u daljima aktivnostima na jačanju vladavine prava u našoj državi.

Sagovornici su razmijenili i konkretne informacije o planiranim aktivnostima koje će doprinijeti ispunjavanju prelaznih mjerila i ulasku Crne Gore u drugu, završnu fazu pregovaračkog procesa.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?