Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Predsjednik Marković povodom Dana nezavisnosti: Nikada više iza naših leđa neće se odlučivati o sudbini naše države

Predsjednik Marković povodom Dana nezavisnosti: Nikada više iza naših leđa neće se odlučivati o sudbini naše države
Datum objave 19.05.2017 19:38 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
   
   
 

Tekst obraćanja predsjednika Vlade Duška Markovića na prijemu povodom Dana nezavisnosti Crne Gore možete preuzeti ovdje docx - pdf.
  
Predsjednik Vlade Duško Marković priredio je danas povodom Dana nezavisnosti svečani prijem za predstavnike zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, diplomatskog kora i zvanice iz javnog i kulturnog života Crne Gore.

Obraćajući se zvanicama, predsjednik Marković je podsjetio da su Crna Gora i Crnogorci od kad postoje plaćali najskuplju cijenu za prirodno pravo – da budu svoji na svome, da sami odlučuju o tome kako će živjeti.

„Prošle su decenije dok je stasala generacija koja je naučila istorijsku lekciju – da bez mudrosti i strpljenja nezavisnost ne može biti obnovljena!

Generacija koja je razumjela da nezavisnost jedne male zemlje i jednog nejakog naroda, nije jednom za svagda data. Da je dugoročna garancija nezavisnosti – ravnopravno mjesto te zemlje u društvu i za stolom gdje veliki i moćni donose odluke.

Da nam se nikad više ne ponovi Pariz 1919!

U narednih nekoliko dana, 5. juna, dobićemo to mjesto, kao 29. članica najmoćnijeg saveza današnjice: Sjevernoatlantske alijanse.

U narednih nekoliko godina, četiri ili najviše pet – Crna Gora će dobiti svoje mjesto za stolom i među članicama Evropske unije.

Nikada više iza naših leđa neće se odlučivati o sudbini naše države. Jednom za vazda, zatvorićemo tu nesrećnu stranicu naše istorije.

Time ćemo ispuniti našu najveću i svetu obavezu“ – naglasio je predsjednik Marković.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE