Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković razgovarao sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini

Objavljeno: 25.05.2017. 01:22 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
    
 

Predsjednik Vlade Duško Marković sastao se u Briselu sa potpredsjednicom Evropske komisije i visokom predstavnicom Evropske unije za zajedničku vanjsku i bezbjednosnu politiku Federikom Mogerini.

Premijer je u razgovoru sa visokom predstavnicom istakao da je opredjeljenje Crne Gore za put ka Evropskoj uniji jače nego ikad i da naša zemlja sada nastavlja proces evropskih integracija u drugačijem, jačem kapacitetu kao članica NATO-a.

Visoka predstavnica Evropske komisije je rekla da je članstvo naše zemlje u NATO-u jako dobra vijest.

„Crna Gora je primjer uspješnog pristupa. Za mene je važno da i dalje snažno napredujete“ – rekla je visoka predstavnica Mogerini.

Predsjednik Marković je podsjetio visoku predstavnicu na očekivanje naše zemlje da ćemo pristupne pregovore završiti za najviše pet godina.

„Nemamo skrivenu agendu i želimo da snažno idemo tim kolosijekom skoncentrišući se na reforme i na usvajanje evropskih vrijednosti kako bismo u Evropsku uniju ušli sa svim svojim potencijalima“ – rekao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

Visoka predstavnica Mogerini je, govoreći o večerašnjem sastanku sa predsjednicima vlada šest država Zapadnog Balkana, rekla da želi da premijerima prenese da cio region ima evropsku perspektivu, ali da svi moraju raditi zajedno na prevazilaženju sadašnjih turbulencija.

„Cilj mi je da vidim da li je to zajednička agenda i da pokušamo da pošaljemo zajedničku pozitivnu poruku“ – rekla je visoka predstavnica Federika Mogerini.

Predsjednik Vlade Crne Gore je čestitao visokoj predstavnici na odlučnosti i hrabrosti na sprovođenju politika u vezi sa Zapadnim Balkanom i s tim u vezi ocijenio veoma važnim večerašnji sastanak i inicijative ovog tipa.

Predsjednik Marković je posebno istakao potrebu da naš region svoje probleme pokuša da riješi sam bez posebne potrebe za medijacijom Evropske komisije.

„Veoma je važno da radeći na evropskoj agendi jačamo i odnose unutar regiona. Potrebno je da radimo zajedno, ruku pod ruku kako bismo savladavali izazove“ – rekao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa visokom predstavnicom Evropske unije za zajedničku vanjsku i bezbjednosnu politiku Federikom Mogerini.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Youtube link: https://youtu.be/-NEjeaZIMTY

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?