Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Dogovor u Briselu: Crna Gora domaćin sljedećeg sastanka predsjednika vlada država Zapadnog Balkana

Objavljeno: 25.05.2017. 05:26 Autor: Služba za odnose s javnošću
  
Crna Gora će u prvoj polovini oktobra biti domaćin narednog sastanka predsjednika vlada država Zapadnog Balkana, dogovorili su premijeri večeras na radnom sastanku u Briselu koji je organizovala potpredsjednica Evropske komisije i visoka predstavnica za spoljnu i bezbjednosnu politiku Federika Mogerini.

Nakon sastanka, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković je kazao da je na bilateralnom sastanku sa Mogerini iskazao snažno opredjeljenje Crne Gore da pregovore sa Evropskom unijom okonča u narednih četiti do pet godina i na taj način realizujemo naš drugi spoljnopolitički prioritet.

On je istakao da evropska integracija za Crnu Goru nema alternativu i da nema skrivene agende. To je, kako je naveo, jasan nacionalni interes.

Na sastanku sa ostalim premijerima je potvrđeno da je pitanje stabilnosti ključ za evropsku perspektivu zemalja koje žele da postanu članice Evropske unije.
   
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
  
   


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?