Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Izjava generalne direktorke Direktorata za pravosuđe u Ministarstvu pravde Marijane Laković - Drašković nakon sjednice Vlade Crne Gore

Objavljeno: 25.05.2017. 20:20 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
 
Generalna direktorka Direktorata za pravosuđe u Ministarstvu pravde Marijana Laković Drašković na današnjoj konferenciji za medije predstavila je Predlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore koji je utvrđen na 27. sjednici Vlade.

Generalna direktorka Direktorata za pravosuđe je saopštila da su najvažniji razlozi za izmjene Krivičnog zakonika Crne Gore usaglašavanja sa konvencijama Savjeta Evrope i Ujedinjenih nacija, pravnim standardima Evropskog suda za ljudska prava i drugim međunarodnim dokumentima. Predlog sadrži trideset i sedam izmjena.

Upoznajući javnost sa izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore, Laković Drašković je istakla da je jedna od važnih izmjena Krivičnog zakonika Crne Gore uvođenje kazne dugotrajnog zatvora, umjesto kazne zatvora od četrdeset godina. „Predložena izmjena je potreba prakse, naročito u slučajevima kada su izvršena najteža krivična djela od strane saizvršilaca, a u odnosu na jednog saizvršioca postoje dvije ili više naročito olakšavajućih okolnosti, postavljalo se pitanje da li je postojeće rješenje adekvatno u ovim slučajevima , tj. da li se tom saizvršiocu može izreći kazna zatvora od dvadeset godina ili kazna zatvora od četrdeset godina“.
 
 
 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?