Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjedik Marković: Crna Gora spremna i sposobna da odgovori obavezama iz članstva u NATO

Objavljeno: 25.05.2017. 23:48 Autor: Služba za odnose s javnošću
     
Predsjednik Vlade Duško Marković rekao je danas u Briselu da je Crna Gora spremna i sposobna da odgovori obavezama koji proizilaze iz članstva i da na taj način dopinosi miru i stabilnosti širom svijeta.

Premijer Marković će učestvovati na sastanku šefova vlada i/ili država članica NATO-a, koji će uskoro početi, a danas je prisustvovao i otvaranju novog sjedišta NATO-a u Briselu na kojem su, među 28 lidera zemalja članica Alijanse, bili i predsjednik SAD Donald Tramp i novi predsjednik Francuske Emanuel Makron.

Nakon što Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg bude uputio Crnoj Gori formalno pozivno pismo da pristupi Sjevernoatlantskom ugovoru, Crna Gora će 05. juna, deponovanjem instrumenata ratifikacije tog ugovora u Stejt Dipartmentu i formalno postati 29. članica Alijanse. Svečana ceremonija podizanja crnogorske zastave u sjedištu NATO-a u Briselu zakazana je za 7. juni.

Prijem Crne Gore danas je u Briselu prokomentarisala je i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

,,Još malo pa ste punopravna članica. Drago mi je što ste danas za istim stolom”, kazala je ona crnogorskim medijima i poželjela Crnoj Gori dobrodošlicu.

Služba za odnose s javnošću

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?