Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bošković sa američkim senatorom Džonsonom: Spremnost na produbljivanje saradnje dvije zemlje u narednom periodu

Objavljeno: 29.05.2017. 20:08 Autor: mod

Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, sastao se danas sa američkim senatorom i predsjedavajućim Komiteta američkog Kongresa za nacionalnu bezbjednost i vladine poslove, Ronom Džonsonom (Ron Johnson) koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Ministar Bošković je ukazao na činjenicu da je Crna Gora ostvarila neophodne reforme sistema odbrane i cjelokupnog društva, kao i da će i kao punopravna članica NATO, nastaviti da konstantno unaprjeđuje nacionalni bezbjednosni sistem, te doprinosi regionalnom i međunarodnom miru i sigurnosti. On je informisao sagovornika o obavezama koje će Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore preduzeti nakon članstva u Alijansi, te naglasio da će Crna Gora nastaviti da promoviše značaj NATO članstva za region Zapadnog Balkana. Bošković se zahvalio sagovorniku na ukazanoj podršci i doprinosu u domenu promocije značaja članstva Crne Gore u NATO, kao i na konstatnoj pomoći koju SAD, kao glavni strateški partner, pružaju našoj zemlji u domenu odbrane.

Senator Džonson čestitao je ministru Boškoviću na ostvarenju primarnog spoljno-političkog cilja, te naglasio da je Crna Gora u potpunosti zaslužila da postane 29. NATO članica. On je ukazao na spremnost Sjedinjenih Američkih Država za produbljivanjem bilateralne saradnje u narednom periodu. Džonson je istakao da se Crna Gora uspješno izborila sa negativnim vanjskim uticajima i izrazio sigurnost da će kao punopravna članica naša zemlja doprinijeti jačanju dobrosusjedskih odnosa i obezbjeđivanju regionalnog mira i stabilnosti.

Video: Ministar odbrane mr Predrag Bošković primio senatora SAD Rona Džonsona - kadrovi




Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?