Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Na sastanku sa premijerom Markovićem: Senator Džonson čestitao Crnoj Gori na hrabrosti i liderstvu

Objavljeno: 29.05.2017. 22:33 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
 
 

Crna Gora je primjer i inspiracija za druge države, kazao je američki senator Ron Džonson na sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem, i čestitao na postignutim rezultatima, pokazanoj hrabrosti i liderstvu.

Osvrćući se na predstojeću formalizaciju punopravnog članstva Crne Gore u NATO, predsjednik Marković je kazao da taj cilj ne bi bilo moguće postići bez snažne podrške SAD-a – kako političke tako i pomoći u jačanju demokratije i institucija. Zajednički je konstatovan značaj vladavine prava za povoljan biznis ambijent i dolazak američkih investitora u Crnu Goru.

Informišući sagovornika o povećanom interesovanju za ulaganja u našu državu, predsjednik Marković je ukazao na oblasti turizma, energetike, poljoprivrede i infrastrukture i naveo da je fokus Vlade na ekonomskom razvoju, kreiranju novih radnih mjesta i boljeg životnog standarda građana.

Premijer je istakao spremnost Crne Gore da odgovori svim zadacima koji proističu iz članstva u Alijansi i naveo da je namjera da do 2024. godine ostvarimo zadatak – izdvajanja za odbranu u iznosu od 2 odsto BDP-a. To, kako je istakao premijer, nije trošak već ulaganje u sigurnost i u budućnost.

Na sastanku je bilo riječi i o uplitanje treće strane u unutrašnja pitanja država Zapadnog Balkana, a predsjednik Marković je istakao značaj snažnog prisustva SAD-a u Evropi a samim tim i u Regionu.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?