Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Simović u Tehnopolisu na promociji nagrada koje su proizvođači dobili na Novosadskom sajmu

Objavljeno: 31.05.2017. 17:02 Autor: MPRR
MPRRU Tehnopolisu je sinoć održana promocija nagrada sa Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, na kojem su nikšićke kompanije, mljekara „Srna“, porodična vinarija „Dabović“ i porodična farma „Miljanić“ pokupili brojne nagrade za visok kvalitet svojih proizvoda, afirmišući na taj način, ne samo svoj biznis, već i Nikšić i Crnu Goru kao podneblje na kojem se prave proizvodi vrhunskog kvaliteta.

Promociji je prisustvovao potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede Milutin Simović, predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović i brojne druge zvanice.

Čestitajući dobitnicima nagrada, kao i svim zaposlenim i svim kooperantima u lancu proizvodnje koji su, Simoviće je, kako prenosi portal Onogošt, istakao da su nagrađeni proizvođači ugradili svoj rad u proizvode koji se danas promovišu kao proizvodi viskog kvaliteta sa visokim priznanjem.

„Ove nagrade nijesu samo vaš ponos, nego promocija i ponos Nikšića i Crne Gore. Ovim poručujete svima da se od poljoprivrede može kvalitetno i časno živjeti. To je naš ponos i ja sam siguran da će ta poruka ohrabrenja, koju danas šaljemo sa vaših pogona i farmi, otići i drugim proizvođačima širom Nikšića i Crne Gore“, kazao je Simović dodajući da se iz ovoga nameće potreba za sledećim, veoma važnim korakom, a to je udruživanje, kako bi domaći proizvodi bili još kvalitetniji, konkurentniji, kao i sami servisi koje pružaju opština i resorno ministarstvo.

„Udružite se vi sami proizvođači. Neka se udruže struka i znanje iz ovih oblasti kako bi bili bolji servisi iz ovih oblasti. Udružimo se sa lokalnom samoupravom i kapacitetima koji se daju sa nivoa Vlade i Ministarstva poljoprivrede kako bi zadržali dobar imidiž prepoznatljivog kvaliteta. Udružimo se sa najboljim mogućim tržištem – tržištem turizma, udružimo naše proizvode sa tim najboljim mogućim izvozom, tj izvozom na kućnom pragu, odnosno izvozom kroz turističku potrošnju. Generalno, ova poruka udruživanja važi za sve građane Crne Gore. Udružimo se na ovakvim i sličnim projektima koji znače rad, stvaralaštvo i stvaranje novih vrijednosti, rast ekonomije i poboljšanje kvaliteta svih naših građana“, poručio je Simović.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?